Eesti poisid panevad progejatele päitsed pähe

Skype'i loojate Ambient Sound Investment
(ASI) ja Andrei Korobeiniku Serenda Estonia investeerisid 3,1 miljonit krooni
programmeerijate tööd mõõtvasse SourceKibitzerisse.

Investorite teatel muudab SourceKibitzeri loodud analüüsilahendus EyeQ tarkvaraarendusprotsessi läbipaistvamaks ning annab juhtidele igapäevase ülevaate arendusmeeskonna tulemuslikkusest. Teenus on suunatud vähemalt 10-20 liikmeliste tarkvaraarendusmeeskondadega ettevõtetele.

SourceKibitzeri infrastruktuur võimaldab selle aasta lõpuks samaaegsele jälgimisele võtta kuni 10 000 programmeerijat. Erinevalt ülejäänud turul olevatest toodetest, kogub EyeQ andmeid automaatselt.

Vaatamata SourceKibitzeri küllaltki lühikesele ajaloole äratas EyeQ teenus juba tähelepanu ka rahvusvahelisel konkursil, jõudes Arvutitehnoloogia Tööstuse Assotsiatsiooni (Computing Technology Industry Association - CompTIA) väljastatavate innovatsiooniauhindade finalistide sekka.

"Tarkvaraarenduse tellijatele on teenuse plussid ilmsed – rohkem läbipaistvust ning parem meeskonna oskuste ja teadmiste juhtimine. Arendajad säästavad aga aega raporteerimise arvel ning saavad tegeleda programmeerimisega," kirjeldas lahenduse plusse SourceKibitzeri tegevjuht ja asutaja Mark Kofman.

"Võimalus kaasata tehingu tulemusel Skype'i ja Rate.ee asutajad on kindlasti suur pluss, sest neil on olemas edukate tarkvarafirmade käivitamise kogemus," lisas Kofman.

ASI tegevjuhi Tauno Tatsi hinnangul on SourceKibitzer parim näide nutikast ettevõttest, mis loob oma teenusega uut tootekategooriat. "Me loodame, et meie investeering aitab kaasa tulevikus oma valdkonna standardiks saava programmeerijate hindamisvahendi tekkele," kommenteeris Tats.

Rate.ee asutaja ja Serenda Estonia omanik Andrei Korobeinik pidas SourceKibitzeri tehnoloogilise lahenduse tugeivamaks plussiks kasutusmugavust ja sobivust nii tarkvaraarendajaile kui ka arendusteenuse sisseostjaile. "Ma ei imestaks, kui ettevõte saab turuliidriks juba aasta pärast," kommenteeris Korobeinik.

Lähemas tulevikus plaanib SourceKibitzer otsida kliente peamiselt Läänemere-äärsetest riikidest, kuid teenuseid pakutakse ka ülejäänud Euroopas ning Ameerika Üheriikides, Indias, Venemaal ja Hiinas tegutsevatele suurtele tarkvarafirmadele. Järgmine oluline verstapost on mõõta 50 000 kuni 100 000 programmeerijat üle maailma.

40 000kroonise osakapitaliga SourceKibizer OÜ senisteks omanikeks olid läbi Tartusse registreeritud OÜ Going Software'i Anton Litvinenko, Mark Kofman ja Veniamin Kofman.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara