IT-firma palkas Prantsuse pangale hiigelkahju tekitanud kaupleja

Jér?me Kerviel, keda süüdistatakse
arvutisüsteemide häkkimise abil Prantsuse pangale Société Générale tekitatud
hiigelkahjus, on saanud uue töökoha IT-konsultatsioonifirmas LCA.

Kerviel asus uues ametis tööle nädalapäevad tagasi pärast vanglast vabanemist, kus ta veetis veidi üle kuu aja, kirjutas Wall Street Journal.

Kui Société Générale teatas 24. jaanuaril, et Kervieli volitamata tehingud on pangale 4,9 miljardit eurot kahju toonud, maalis pank temast pildi kui osavast arvutigeeniusest. Ehkki kõigest madalama taseme kaupleja, suutis Kerviel panga kontrollisüsteemidest mööda pääseda. Tegemist on kõigi aegade suurima kauplemiskahjuga.

Kerviel on omaks võtnud, et lõi keerulise kauplemissüsteemi, mis aitas tal riskantseid ja fiktiivseid tehinguid varjata. Küsitlemise ajal selgus, et ühel hetkel oli tal tehinguid üleval ligi 50 miljardi euro väärtuses. Kerviel väidab, et püüdis vaid pangale raha teenida.

Internetifännid on Kervieli tituleerinud Robin Hoodiks, kes vääriks Nobeli majanduspreemiat.

Firma Lemaire Consultants Associés (LCA) tegeleb IT võrkude paigaldamise ja turvaküsimustega. LCA asutaja Jean-Raymond Lemaire on pakkunud Kervielile konsultandina tööd. Mida endine kaupleja IT-firmas täpselt teeb, seda pole ta advokaadid avaldanud.

Prantsuse seaduste järgi muudab töökoha omamine edaspidi Kervieli vahistamise raskemaks, kuna nii riskib ta oma palgatulust ilma jääda. Kervieli advokaadid on vaidlustanud ka tema vallandamise Prantsuse pangast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara