27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i poisid: viime EyeQ esimeste suurklientideni

Ambient Sound Investmentsi (ASI) andmetel peaks nende investeering aitama EyeQ-ga programmeerijate tööd kontrolliva SourceKibitzeri esimeste suurklientideni.

Aripaev.ee küsimustele vastas ASI juht Tauno Tats.

Millised ASI varasemad investeeringud on sellega võrreldavad?

Täpselt samale kasutajaskonnale mõeldud teenustesse me seni investeerinud ei ole. Senistest investeeringutest on aga sarnasused olemas näiteks LogneXiga, mis on samuti ühele kindlale äriklientide segmendile suunatud teenus.

Kas olete investeeringu haldamiseks loonud Serenda Estoniaga ühisettevõtte?

Ei, nii Ambient Sound Investments kui Serenda investeerisid otse SourceKibitzeri.

Kui kaua plaanite osalust hoida, millal sooviksite selle müüa?

Osaluse hoidmine sõltub pigem sellest, kui kiiresti ettevõte areneb, kindlat müügitähtaega meil ei ole. ASI investeerimishorisont on pikaajaline.

Milline on investeeringult oodatav tootlus?

Fikseeritud rahaliste eesmärkide asemel on meil investeeringu edukuse hindamiseks olemas mõõdikud nagu ettevõtte klientide ja hinnatavate tarkvaraarendajate arv, selle kasv ning tulude mahu kasv. Meie ootuste kohaselt võiks SourceKibitzer viie aasta perspektiivis olla esindatud nii Euroopa kui USA tugudel. Kiire klientide arvu kasvuga ootame aga ka käibe ja tulude mahu kiiret kasvu.

Miks ASI ja Serenda Estonia investeerisid 3,1 miljonit krooni ja mitte rohkem ega vähem?

Investeeringu suurus tulenes SourceKibitzeri finantsprojektsioonidest ja investeeringuvajadusest käesolevas faasis. Investeering peaks viima ettevõtte järgmisse areguetappi, mis SourceKibitzeri puhul tähendaks meeskonna tugevdamist ning esimeste suurklientideni jõudmist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755