15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiisler: Eesti ei oska e-kogemustest rahvusvahelist kasu võtta

Regionaalminister Siim Kiisler arutas täna Microsofti korporatsiooni asepresidendiga e-riigi arengut ja IT-ekspordi suurendamise võimalusi, tõdedes, et Eesti ei oska oma kogemusi pöörata rahvusvaheliseks kasuks.

„Eesti on küll tuntud IT-tiiger ja e-riigi pioneer, aga me ei oska oma kogemust pöörata rahvusvaheliseks majanduskasuks, et luua sellega ekspordivõimalusi oma ettevõtetele ja hoida innovaatilise riigi mainet. See peab muutuma,“ ütles regionaalminister pressiteates.

Simon Brown ütles, et lisaks riigi seni üsna jäigale positsioonile muudab ekspordi raskeks ka Eesti ettevõtete väiksus. „Eesti infotehnoloogiaettevõtted on võimekad ja suudavad luua väga häid lahendusi. Välisturgudel on aga väikesel firmal väga raske end läbi suruda. Siin võiksime kaaluda koostöövõimalusi, kuidas Microsoft saaks oma partnerite võrgustikuga toeks olla. Usun, et ühendades Eesti firmade kogemused ja meie globaalse esindatuse, saaksime neid barjääre oluliselt alandada,“ sõnas Brown.

Ministri sõnul peab Eesti panustama arengusse ja kasutama pingelise eelarve nappe vahendeid maksimaalselt ära. „Iga kulutatava krooni puhul peame kaks korda mõtlema, millist kasu selle eest saame. Praegu oleme olukorras, kus riik tellib uuenduslikke lahendusi ja paneb need oma kappi luku taha. Samas põhinevad e-teenused tehnoloogial, mida saab piltlikult öeldes mitu korda müüa. Riigitellimused moodustavad suure osa IT-turust, aga kas me kasutame seda ressurssi piisavalt?,“ küsis Kiisler.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755