19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane tahab üha enam oma autosse telerit

Multimeedia autos on saanud väga kuumaks teemaks ja pea igaüks tahab oma sõidukisse ekraane, räägib homses ajakirjas Tehnotrend autoaudio paigaldusega tegeleva A-Soundi juhataja Indrek Ando.

Sellise ralli on põhjustanud suvaline ja mitte väga hea Hiina toodang, nende väljasõitva ekraaniga seade maksab 5000 krooni ringis. Samas tuntud ja usaldusväärsed tootjad nagu Pioneer, Clarion või Alpine pakuvad sarnast kraami kolm korda kallimalt.

Reeglina tuuakse autosse ekraanide paigaldamise ettekäändeks, et laps tahab sõidu ajal filme või saateid vaadata. Kõige tavalisem auto tagaistmel istuvatele lastele mõeldud lahendus on sõiduki laest langev ekraan läbimõõduga kümme tolli ehk 25 cm. Teine variant on eesistuja peatoesse paigaldatav seitsmetolline ekraan.

Odavaim lahendus oma autosse multimeediavõimaluste loomiseks on rihmadega peatoe külge käiv ekraan. Ando soovitab kõige odavama asja alternatiiviks hoopis kaasaskantavat DVD-mängijat, mis võib sõidu ajal lapse süles olla.

Ekraanidega on võimalik ühendada erinevaid seadmeid. Üheks on muidugi autode DVD-mängijad, kuid tihtipeale pannakse sõidukisse sisse ka mängukonsoole.

Ando on pannud autosse ka spetsiaalseid sõidukite jaoks tehtud arvuteid. Need kannatavad raputamist ja niiskust. Samuti kasutavad nende hiir ja klaviatuur juhtmeta ühendust. Samas sellised komplektid väga populaarsed pole, sest maksavad üle 20 000 krooni.

Veel üheks variandiks autos on multimeediakeskus, millel on peal kõik võimalused ehk navigatsiooniseade, DVD- ja CD-mängija, teler jms. Sellise multiseadme hind on hetkel veel üsna kallis ehk 30-40 000 krooni.

Pikemalt lugege homme Äripäeva vahel ilmuvast ajakirjast Tehnotrend.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755