19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jorma Ollila poeg teeb Nokias karjääri

Nokia nõukogu esimehe Jorma Ollila poeg teeb Nokias korralikku karjääri, olles praeguseks jõudnud osakonna Nokia Devices juhiks.

Alates jaanuarist juhib 32aastane Ollila osakonda, mis vastutab mobiilse e-posti ja SMSide eest, kirjutas kauppalehti.fi.

Enne seda töötas Jaakko Ollila poolteist aastat osakonnas Nokia Enterprise Solutions, juhtides äriklientide suuna arenduse eest. Aastatel 2004-2006 aga arendas ta osakonnas Nokia Ventures asukohateenuseid.

Enne Nokiasse suundumist asutas Jaakko Ollila ettevõtte nimega CRF Box, mis arendab kliiniliste testide andmete haldamise tarkvara. Näiteks saavad kliendid programme kasutades anda uuringuteks infot mobiiltelefoni kaudu, säästes aega ja raha.

Aastatel 2000-2004 juhtis Jaakko Ollila CRFi tegevust USAS. Praegu tuleb 60% ettevõtte käibest just Ameerikast. Firma veebilehe andmetel on CRFi peamised koostööpartnerid Nokia, IBM ja Palm.

Ollilal on kaks kõrgharidust. Tehnikaülikoolis oli tema eriala rakenduslik matemaatika (lõpetas 2000). Helsingi Ülikoolis aga õppis mees poliitilajalugu (lõpetas 2004).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755