Lepik: finantssektori töötajad peavad kaaluma arvutita reisimist USAsse

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik
leiab, et kui Ühendriikide toll võib tuhnida reisijate arvutites, siis peaksid
finantssektoris inimesed ilma arvutiteta reisima.

Ühendriikide toll sai hiljuti õiguse tuhnida reisijate arvutites, kuna kõvaketaski läheb edaspidi pagasi alla. Kui ehk tihedamad Ühendriikides käijad on harjunud, et riiki sisenedes nende kotid avatakse, riided läbi tuhnitakse ning püksirihma seest lõhkeaineid otsitakse, siis nüüd peavad nad ühe ebamugavuse veel nimekirja kandma – arvutikontrolli.

„Kui see tõesti tõele vastab, peaksid finantssektoris inimesed ilma arvutiteta reisima, sest nendes on niipalju konfidentsiaalset infot, mida ei saaks teiste kätesse lubada,“ märkis asja kohta Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik. Mehe arvates võivad tööandjad finantssektoris keelata alluvatel arvutitega USAsse reisida, kui on oht, et sealne info suvalise tolliametniku kätte sattuda võib.

Uusisuomi.fi kirjutab, et hiljuti langetas USA kohus otsuse, mille tulemusena said tolliametnikud loa kontrollida, mida reisijad oma sülearvuti kõvaketastel või ükskõik millisel muul elektroonilisel infokandjal kaasas kannavad. Teisisõnu on kõvaketas nüüdsest peale pagas.

Kui tavakodanik võib halvimal juhul vähe siivsamate, kuid ka piinlike piltidega vahele jääda, siis ärimeestele tähendab see, et tolliametnikel on õigus pääseda ka ligi arvutis hoitavatele ärisaladustele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara