19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft teeb Yahoo!-le uusi lähenemiskatseid

USA tarkvarahiid Microsoft, mis nädalapäevad tagasi Yahoo! ülevõtukavadest loobus, teeb internetimeediafirmale uusi lähenemiskatseid.

Seekord ei taha Microsoft aga enam kõnelda kogu Yahoo! ülevõtmisest, teatas Microsofti juht Steve Ballmer oma eile tehtud avalduses.

Konsultatsioonifirma IDC analüütiku Shar Van Boskirki sõnul huvitab Microsofti kõige enam Yahoo! otsingumootor ja sellega seotud reklaamid, kirjutab Financial Times. Wall Street Journal lisab, et Microsofti manööver võib olla katse peatada Yahoo! ja Microsofti pearivaali Google'i plaan oma otsingu- ja reklaamiteenused liita, mida praegu arutatakse.

Microsofti huvi tärkas uuesti, kui Yahoo!s omandas osaluse nn agressiivse investorina tuntud miljardär Carl Icahn, kes survestas firma juhtkoda Microsoftiga liitumise plaani uuesti kaaluma.

Kaks nädalat tagasi jäid esialgsed kõnelused katki, kuna Microsoft pidas Yahoo! küsitud hinda liiga kõrgeks. Microsofti toonane pakkumine küündis peaaegu 50 miljardile dollarile.

Uudis sellest, et Microsoft püüab osta vaid osa Yahoo!st võib täna Yahoo! aktsiad börsil surve alla seada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755