19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Piimatööstus uuendas rohke piima tõttu tootmist

AS Saaremaa Piimatööstus sõlmis aasta tagasi uute juustutootmise seadmete paigaldamise lepingu Poola firmaga Obram, kuna vanad masinad ei jõudnud peale tulevat piima kogust ära töödelda.

“See juustutsehhi uuendamine oli meil paratamatu, sest kahe vanniga ei suutnud me kogu Saaremaal toodetud piima enam töödelda ja senised juustutsehhi seadmed on üsna vanad,” rääkis Meie Maale ASi Saaremaa Piimatööstus juhataja Andi Saagpakk.

Eestis toodetakse piima poole rohkem, kui tarbitakse. “Mul oli enne jõule tõsine tegemine, et paarist autokoormast piimast lahti saada, keegi enam ei tahtnud. Meil endil on töötlemisvõimsust 60 tonni päevas ja suhteliselt vähe jääb talviti meie oma vajadusest piima üle. Kuid piimatoodete turg oli selleks ajaks kinni jooksnud ja hinnad kukkusid,” selgitas Saagpakk.

See andis veelkordse kinnituse meie piimatööstuse juhatusele, et töötlemisvõimsust on vaja suurendada. Kui juba suund on võetud juustutootmisele, tuleb seda ka jätkata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755