20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neti.ee ja www.ee: raha otsingutulemust ei mõjuta

Eesti otsimootorite neti.ee ja www.ee esindajad kinnitavad, et reklaam ja sponsoreeritud viited otsimissüsteemi ei mõjuta, kirjutab tänane ajakiri Tehnotrend.

Otsingu põhiosa sõltub ainult märksõnast ning otsimootori vastusest, väidavad ajakirjas www.ee tegevjuht Margus Kirss ja neti.ee arendusjuht Kain Kalju.

Keskkond www.ee võimaldab tuua ettevõtetel otsingus oma lehekülgi ettepoole, kasutades selleks kas sponsoreeritud viidete lahtrit otsingusüsteemist paremal või hallidesse kastidesse eraldatud lehekülgi otsingusüsteemi ülaosas.

"Eelistatud viite eest küsime raha vastavalt näitamise ja kliki põhiselt. Samuti on võimalik otsingus paremas servas kuvada kodulehe linki koos firma/kaubamärgi logoga," selgitab www.ee juht Margus Kirss.

Sarnast teenust pakub ka neti.ee. Sisestades praegu nende otsingusse sõna "kindlustus", tekivad ekraanile muudest otsingutulemustest eraldatud reklaamiviited kindlustusfirmale Iizi. Makstud elemendid on paremas servas ilmuv tekst-reklaam tabelis pealkirjaga Reklaam ja Iizi graafiline logo. Vastuste järjestust see ei mõjuta.

Kümme aastat tegutsenud IT-kaupade hinnainfot edastavale veebilehele hinnavaatlus.ee tuleb neti.ee kaudu üle nelja korra vähem külastusi kui Google'i kaudu, kinnitab hinnavaatlus.ee juht Tanel Raud. Samas on tema sõnul kasulik hoida oma lehekülge ka www.ee ja neti.ee teemapuudes – nende tugevuseks on keskendumine Eesti lehekülgedele.

Pikemalt loe täna Äripäeva vahel ilmunud ajakirjast Tehnotrend.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755