20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts pakub raha arvutikasutuse laiendamiseks

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts loodab uusi interneti- ja arvutikasutusele kaasa aitavaid projekte ning lisas, et raha nende käima lükkamiseks on olemas.

„Eelmine kord tekkis sarnase uuringu tulemusena projekt „Vaata Maailma“. Ootaks, et seekordne uuring inspireeriks taas uusi projekte. Raha, kallid daamid ja härrad, on selleks olemas,“ sõnas Parts.

Uuringufirma Emor esindaja Kristina Randver rääkis, et võrreldes kümne aasta taguse ajaga, mil arvutit kasutas iga kolmas inimene, kasutab praegu arvutit 69% Eesti aktiivsest elanikkonnast ehk ligi 726 000 inimest vanuses 15-74 aastat. Internetti tarbib 66% ja 52% ehk iga teine kasutab internetti vähemalt viis päeva nädalas.

2008. aasta Emori viimased andmed näitavad, et 56%-l leibkondadest on arvuti ja 52%-l on selles ka internet. Kõige populaarsemad toimingud, mida internetis tehakse, on tuludeklaratsiooni täitmine ja e-kool või emaili teel kooliga suhtlemise võimalus.

Inimesi, kes üldse internetti ei kasuta, on 15-74aastatste seas peaaegu 334 000. Enamik neist peab takistuseks tehnika ja internetisüsteemi suurt maksumust.

Kristina Randver ütles kokkuvõtteks, et kõige suuremat interneti ja arvuti kasutamise kasvu oodatakse vanema elanikkonna seast. Lahendada tuleks interneti kättesaadavuse probleem ja teha arvutikasutamine lihtsamaks ning arusaadavamaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755