23. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured IT-visionäärid: veebi looja Tim Barners-Lee

Intenet ehk omavahel ühendatud arvutite võrgustik hakkas arenema 1960. aastatel, algatus tuli USA kaitseministeeriumist. Kulus aga veel mitukümmend aastat, kuni Euroopa tuumauuringute keskuse teadur Tim Barners-Lee realiseeris 1989. aastal oma idee, et erinevad internetis leiduvad dokumendid võiks omavahel hüperlinkidega ühendada, nii et veebibrauseri abiga saaks ühelt teisele liikuda.

Sündis world wide web ning internetis surfamine sai alata. Sellest ajast on internet plahvatusliku kiirusega paisunud ning ka seda artiklit saate lugeda ainult tänu sellele, et leidus mees, kes tuli lihtsale, kuid geniaalsele mõttele.

Veebi kirjutamiseks loodud HTML-keel on siiani kasutusel, kuid vaid seda kasutades on võimalik luua kõige lihtsama ülesehitusega veebilehti. Lisandunud on palju uusi keeli ja nüansse, kuid veebi arengul hoiab Barners-Lee USA-s asuva World Wide Web Consortiumi direktorina siiani silma peal. Hetkel töötab ta veebi edasiarenduse kallal, mida nimetatakse semantiliseks veebiks.

Alusta lugemist siit: Jack Kilby ja Robert Noyce

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755