27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured IT-visionäärid: hiire leiutaja Douglas Engelbart

Leiutaja Douglas Engelbarti olulisimaks saavutuseks on kindlasti arvutihiire leiutamine. Ka nime „hiir“ mõtles välja Engelbart, viidates juhtmega hiire sarnasusele sabaga päris hiirele.

Suured leiutised ja avastused on sageli oma ajast ees, nii ka seekord. Engelbart patenteeris hiire juba 1967. aastal, kuid kulus enam kui kümme aastat, enne kui hiir kommertskasutusse võeti. Selleks oli vaja veel üht geeniust, kelleks oli Apple’i juht Steve Jobs.

Hiir pole Egelbarti ainus leiutis. Näiteks katsetas ta 1960. aastail videokonverentsiga ning tegeles graafiliste kasutajaliideste eelkäijate ning hüperteksti arendamisega. Engelbart on olnud arvutite ja arvutivõrkude häälekas propageerija, väites, et vaid nende abiga on võimalik lahendada üha keerukamaks muutuvaid inimkonda muserdavaid probleeme.

Alusta lugemist siit: Jack Kilby ja Robert Noyce

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755