4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osalusveeb ärilist ega erakondlikku propagandat ei avalda

Täna Otsustan Mina ehk TOMi järglane osalusveeb osale.ee on modereeritud keskkond, kus laimu, sõimu, valet ning ärilist ega erakondlikku propagandat ei avaldata, rääkis valitsuse infonõunik Hille Hinsberg.

Hinsbergi sõnul on osalusveebis mitu võimalust riigiasjades kaasa rääkida. Esiteks, igaüks saab avaldada oma idee mis tahes küsimuses, mis Eesti riigis vajab kordategemist. Veebis saab ideed hääletada ja kommenteerida ning seejärel avaldab ministeerium ka ametliku seisukoha.

Teiseks saab osalusveebis tutvuda töös olevate valitsuse eelnõudega. Ministeerium avaldab eelnõu avalikuks aruteluks, ning huvilised saavad oma seisukohta väljendada. Lõpuks analüüsitakse kõiki laekunud arvamusi ning seejärel annab ametnik tagasisidet.

Hinsberg rääkis, et osale.ee on modereeritud keskkond. Kõik kommenteerijad ning ettepanekute esitajad peavad ennast osalusveebis kasutajaks registreerima.

„Laimu, sõimu, valet ning ärilist ega erakondlikku propagandat ei avaldata,“ märkis ta. Kui ideed või ettepanekut ei avaldata, saadetakse autorile tagasiside selle kohta või vajadusel palutakse seda täiendada. Maksimaalselt võtab see protsess aega ööpäeva, kuid enamasti saadakse hakkama mõne tunniga.

„Kommentaare ei modereerita. Kuid lehel on funktsioon "teata ebasobivast kommentaarist". Kui kommentaar eemaldatakse, siis saab selle autor eemaldamise kohta teate,“ lisas ta.

Infonõunik rääkis, et kasutajaid kontrollitakse, kas nende kontaktandmed toimivad. Esialgu veel isikukoodi kasutamist registreerimisel ei rakendata, kuid selle peale mõeldakse. Esialgne lahendus on kirik keset küla, lisas Hinsberg.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755