6. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väo Elektrijaam alustab tööd selle aasta lõpus

Väo Elektrijaama alustab elektri tootmist selle aasta lõpus, ehitustööd on lõpusirgel ning äsja paigaldati ka elektri tootmiseks vajalik turbogeneraator.

Ehitusplatsil töötab praegu 270 ehitajat ja spetsialisti. „Jaama aurukatla käivitame testimiseks septembris ning jaam alustab soojuse ja elektri tootmist käesoleva aasta lõpus,“ ütles jaama omanikfirma Digismart OÜ juhatuse esimees Andres Taukar.

Käivitumisel asub jaamas tööle kuni 20 inimest. Tallinna piirile Väole rajatava elektrijaama võimsus on 25 MW ja soojusvõimsus 49 MW.

Kaasaegsetele keskkonnanõuetele vastav soojuse- ja elektrienergia koostootmisjaam hakkab kütteks kasutama puiduhaket ja turvast. Kütusevarustuse tagamiseks on asutatud ettevõte Väo Hake OÜ.

Väo Elektrijaama omanikfirmast Digismart OÜ kuulub 75 protsenti BEN Energy OÜ-le ja 25 protsenti Dalkia grupi ettevõttele AS Tallinna Küte.

BEN Energy OÜ on 90 protsendiga U.S. Invest AS-ile kuuluv energeetikaettevõte, mis investeerib elektritootmisse ning -jaotusse Eestis ja mujal.

Väo koostootmisjaama projekti omanikujärelvalvet teostab AF-Estivo, üldehituse peatöövõtja on KMG Inseneriehitus, jaama sisseseade tarnivad Siemens ja Soome firmad Noviter ning BMH Technologies.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755