Internetis ei käitu keegi normaalselt

Internetis pole olemas sellist asja nagu
normaalne käitumine.

Indiana ülikooli teadlane Mark Meiss võttis koos kolleegidega vaatluse alla statistilised andmed sadade miljonite internetis tehtud toimingute kohta alates meili- ja failivahetusest kuni lihtsa surfamiseni. Ilmnes, et kasutajate käitumine varieerub ülisuurel määral, näiteks kasvõi selles, kui paljude teiste inimestega kasutaja interneti teel suhtleb, kirjutas New Scientist.

Kui tulemused graafikuna kujutati, siis ei meenutanud see vähimalgi määral normaaljaotuse graafikut, mille puhul oleks suurem osa kasutajaid kogunenud kõvera keskossa ning väiksemaarvulised äärmused jääksid kõvera mõlemasse otsa.

Tulemused on teadlaste sõnul olulised, et koostada paremaid mudeleid, mis iseloomustaksid inimeste netikäitumist. Need mudelid oleks omakorda abiks, et suurendada interneti turvalisust. Artikkel analüüsi kohta ilmus ajakirjas Journal of Physics.

Näiteks ilmnes, et 54 protsenti netis tehtud pöördumisi ei käigi linkide kaudu. Selle asemel eelistavad inimesed ise aadressiribale aadresse sisse trükkida või kasutavad neid lehekülgi, mille aadress on salvestatud veebibrauseri järjehoidjamenüüsse. Teine hämmastav fakt on, et ainult viis protsenti pöördumistest liigub läbi otsimootorite. Tõsi, mootorite kaudu lähtuv liiklus jõuab välja palju rohkematele lehekülgedele.

Uuring kestis 9 kuud ning selle ajal jälgiti 100 000 kasutaja veebikasutust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara