20. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kolmas IT-töötaja nuhib kolleegide järel

Iga kolmas IT-proff kasutab ära neile usaldatud salasõnu, et nuhkida kaastöötajate palgaandmetes, e-postis ja koosolekuprotokollides, selgub uuringust.

US infoturbega tegelev firma Cyber-Ark küsitles 300 IT-professionaali ning selgus, et üks kolmandik nuusib salaja, 47 protsenti tunnistas, et on vaadanud andmeid, millel pole nende ametiga mingit seost, kirjutas Reuters.

„Piisab vaid sellest, et on olemas õiged salasõnad ning kõik firmas toimuv on näha,“ ütles Cyber-Arki Inglismaal asuva esinduse juht Mark Fullbrook.

„Enamasti arvatakse, et IT-haldurite käes olevad salasõnad on süütu vahend selleks, et süsteemi täiustada või parandada. Asja sees olijad omavad tegelikult pääsu saladuste kuningriiki,“ lisas ta.

Samuti ilmnes, et eriõigustega salasõnu vahetatakse hoopis harvemini kui tavakasutajate salasõnu. Vaid 30 protsenti salasõnadest vahetatakse välja igas kvartalis, 9 protsenti pole aga muudetud mitte kordagi. Seega on ka firmast lahkunud IT-töötajatel endiselt ligipääs kõigele firmas toimuvale.

Kümnest firmast seitse kasutab tundlike andmete edastamiseks ajast ja arust või ebaturvalisi lahendusi, 35 protsenti firmadest kasutab selleks e-posti, 35 protsenti kullerteenuseid ning 4 protsenti endiselt tavaposti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755