26. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa investeeris tugijaamadesse pool miljardit krooni

Elisa investeeris kahe aastaga mobiilivõrgu kvaliteedi parandamiseks pool miljardit krooni, keskendudes parima leviala loomisel tiheda tugijaamade võrgu rajamisele.

„Kahe aasta eest suvel käivitunud parima leviala investeeringuprogrammi raames on Elisa praeguseks panustanud pool miljardit krooni oma mobiilivõrgu kvaliteedinäitajate tõstmiseks Eesti erinevates linnades ja maapiirkonnas. Kokku ulatuvad aga meie 2006. aasta algusest tänavuse aasta lõpuni tehtavad investeeringud 650 miljoni kroonini,“ ütles Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen.

Tema sõnul loovad tihedamalt paiknevad tugijaamad lisaks kõnekvaliteedile aluse operaatori edukaks üleminekuks ka 3,5G raadiovõrgu standardile – viimane on omakorda kiire mobiilse Interneti pakkumise eelduseks.

Poole miljardi kroonine investeering sisaldab Sami Seppäneni sõnul Elisa võrgu tihendamiseks lisandunud 400 uut tugijaama. Praeguseks levib Elisa üheksas linnas – Tartu, Võru, Valga, Viljandi, Otepää, Pärnu, Narva, Sillamäe ja Jõhvi.

Elisa pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 1,88 miljardit krooni ning tegevuskasum 591 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755