30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurooplased eelistavad tavatelefonile mobiili

Peaaegu veerand eurooplastest on loobunud tavatelefonist ja eelistavad kasutada mobiili, ka selgus Euroopa komisjoni uuringust, et arvutiga helistajate arv on kasvanud.

24% eurooplastest on loobunud tavatelefonist, vahendas EUobserver värsket uuringut.

Hiljuti ELiga liitunud riikides on loobujate arv suurem, 39%, 15 nn ELi vanas riigis on see 20%, väljaarvatud Soomes, kus tavatelefonist on loobunud 61% kasutajatest ja Portugalis, kus on loobujaid 48%.

Kõige rohkem ainult mobiilikasutajaid on Tšehhis, kus see protsent on 64%. Kõige rohkem tavatelefone on Bulgaarias, Saksamaal ja Prantsusmaal.

22% eurooplastest teeb telefonikõnesid arvutiga interneti vahendusel, kõige rohkem kasutavad arvutit helistamiseks lätlased 58%, leedukad 51%, tšehhid 50%, poolakad 49% ja bulgaarlased 46%.

Pea pooltel ehk 49% eurooplastel on kodus internet, neist 36% on lairibaühendus. Need, kellel veel internetti ei ole, ei tunne selle vastu ka eriti huvi.

Uuringus uuriti 2007. aasta novembris ja detsembris 27 000 majapidamist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755