30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister lubab Teliale paremat kosilast

Rootsi rahandusminister Mats Odell lubab väikeaktsionäridele, et ettevõttele leitakse parem kosilane, kes maksab France Telecomi pakkumisest rohkem.

„Plaan on endiselt TeliaSonera teise telekomioperaatoriga paari panna ja see toimub lähema kahe aasta jooksul,“ vahendas e24.se Odelli sõnu.

TeliaSonera väikeaktsionärid on täna saanud suure languse osaliseks. Ettevõtte aktsia langes pärast France Telecomi pakkumise tagasivõtmist 13,7 protsendi võrra 43-le Rootsi kroonile. France Telecom tegi oma ülevõtmispakkumise 5. juunil, olles nõus iga Telia aktsia eest maksma umbes 56 Rootsi krooni.

Mats Odell kutsub inimesi üles kannatlikkusele. Rootsis on 332 000 aktsiaomanikku, kellel on vaid TeliaSonera aktsiaid.

„Me saame veel parema pakkumise. See ei olnud piisavalt hea, olgu siis väikeaktsionäri, riigi või kellegi teise jaoks. Uued võimalused on veel ees,“ ütles Odell.´

„Telekomiturul toimub praegu konsolideerumine ja TeliaSonera on praegu ainus müügil olev firma. Huvitatuid on, olen täiesti veendunud, et TeliaSonera saab konsolideerumisest osa. Millal see juhtub, ei oska ma öelda, aga ma ei kavatse müüa enne, kui saame hinna, mis vastab ettevõtte kogu väärtusele,“ lisas minister.

Seni on spekuleeritud ka norralaste Telenori huvi üle TeliaSonera vastu. Mats Odell midagi täpsemalt kosilaste kohta aga öelda ei soovinud. France Telecomiga kavandatud tehingu läbikukkumist Odell ebaõnnestumiseks ei pea.

„Vastupidi, see näitab, et me ei müü ükskõik millise hinna eest. Kui oleksime müünud esimesele parimale, oleks see olnud nõrkus,“ rääkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755