30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ettevõtlusinkubaator kasutab Eesti tarkvara iPlanner

Alustava ettevõtluse tugistruktuur sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid võtab kasutusele Eestis loodud innovatiivse äriplaanide kirjutamise tarkvara iPlanner 2007.

iPlanner 2007 on uudne internetipõhine töökeskkond, mis on mõeldud äri-, finants- ja projektiplaanide koostamiseks ning ettevõtte tuleviku läbimängimiseks. iPlanneri kasutaja on ettevõtja, tema partnerid, nõustajad, rahastajad.

Sihtasutuse Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid juhatuse liikme Anu Lõhmuse sõnul tingis äriplaanide tarkvara kasutuselevõtu vajadus ühtse töövahendi järele, kus ühes süsteemis oleks nii finantsprognooside kui tegevuskavade koostamise võimalus. Sisestatud algandmetest genereeruvad automaatselt ettevõtte bilanss, kasumiaruanne, suhtarvud ja formeeruvad äriplaani kõik vajalikud peatükid.

"Igal kevadel ja sügisel tuleb meile palju alustavaid ettevõtteid ning tuleb konsulteerida mitmeid erinevaid äriplaane. iPlanner pakub ülevaatlikku keskkonda, kus saab koostada prognoose ja hiljem võrrelda neid tulemustega ning kuhu koonduvad ettevõtte arendustegevus ja konsultatsioonid. iPlanneri vahendusel saavad alustav ettevõtja ja teda nõustav konsultant kohtuda 24 tundi ööpäevas ja seda vaid mõne hiirekliki vahendusel," rääkis Anu Lõhmus. Tema sõnul toetas iPlanneri kasutuselevõttu ka asjaolu, et sellega töötavad juba Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja SEB. Käesoleva aasta kevadel alustas Tallinna Ettevõtlusinkubaatoris 17 ettevõtet.

iPlanneri arendaja Armin Laidre firmast NetEkspert ütles, et lahendus on innovatiivne, kuna võrreldes mitmete tavapäraste äriplaneerimise tarkvaradega on see arendatud 100% veebipõhiseks ja koostööle orienteerituks. "Niisuguste tarkvarade osas on konkurents alles tekkimas," selgitas Laidre. iPlanneri tulevik on Armin Laidre sõnul tihedas seoses ettevõtluse ja äri planeerimisega Eestis ning laiemalt kogu maailmas.

Sihtasutus Tallina Ettevõtlusinkubaatorid on Tallinna Linnavalituse loodud eraõiguslik juriidiline isik Tallinna ettevõtlusinkubaatorite haldamiseks. Tallinnas on ettevõtlusinkubaatorid Ülemistel ja Koplis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755