2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft otsib Yahoo! ostuks sõpru

Microsoft valmistub uueks katseks saada enda kätte Yahoo! otsingumootor.

Selleks on tarkvaragigant pöördunud mitme meediaväljaande poole, et ühiselt tükk Yahoo!-st endale saada, kirjutas wsj.com.

Teiste seas on Microsoft endaga kampa kutsunud Time Warnerit ja News Corpi.

Microsoft loobus läbirääkimistest Yahoo! ülevõtmiseks mai alguses, kuna ettevõtted ei leidnud ühist keelt. Tarkvarafirma oli siis valmis ühe Yahoo! aktsia eest maksma 33 dollarit. Seda hinda pidas ülevõetav aga liiga madalaks.

Juunis lõppesid Yahoo! ja Microsofti liitumiskõnelused tulemuseta. Selle asemel lõi Yahoo! käed otsingukeskkonna reklaamide alal koostööks teise internetifirmaga Google.

Yahoo! teatas, et Microsoft ei olnud enam huvitatud Yahoo! ülevõtmisest ka oma pakutud hinnaga 33 dollarit Yahoo! aktsiast, mis hindas Yahoo! 47,5 miljardile dollarile. Yahoo! omakorda ei olnud huvitatud Microsofti pakutud uuest tehingust, millega sooviti osta vaid Yahoo! otsingumootorit. Yahoo! teatas, et peab seda tegevusala firma tuleviku jaoks strateegiliselt tähtsaks ega ole valmis müüma.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755