2. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia ostab 80 miljardi krooniga USA digikaartide firma

Soome mobiilikompanii Nokia sai Euroopa Komisjonilt rohelise tule, et osta USA digitaalsete kaartide firma Navteq.

Kaup läheb soomlastele maksma 8,1 miljardit dollarit ehk umbes 80 miljardit krooni, olles sellega põhjanaabrite ajaloo suurim äritehing, kirjutas kauppalehti.fi.

Nokia ja Navteq teatasid ostust-müügist möödunud aasta oktoobri alguses, nüüd on ühinemiseks loa andnud ka konkurentsiametnikud. Euroopa Komisjoni otsus tuli enne ootusi. Seda oodati alles augustiks, kuna veel märtsi lõpus teatas komisjon, et küsimuse lahendamise aeg võib pikeneda veel 125 tööpäeva võrra.

USA konkurentsiamet kiitis tehingu heaks juba eelmise aasta detsembris.

Nokia teatas Euroopa otsuse peale, et kõik teed tehingu lõpetamiseks on nüüd lahti ning et firma loodab sellega ühele poole saada viie tööpäeva jooksul.

„See on meie jaoks hea uudis. Nokia internetistrateegias on Navteqil keskne roll, kuna firma käes on oma ala parim oskusteave kaartide ja navigatsiooni kohta, suur kliendibaas ning sektori juhtiv ja maanteede osas kõige laiem kaardiinfo ja tehnoloogiline andmebaas,“ ütles Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755