9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google soovib YouTube’i paremini raha teenima panna

Ehkki maailma populaarseimas videovahetuskeskkonnas YouTube vaadatakse päevas enam kui miljard klippi, suurte reklaamiagentuuride hulgas see aga eriti populaarne ei ole, kirjutab The Wall Street Journal.

Keskkonna käive on jäänud Google’i ootustele alla ning on sel aastal umbes 200 miljonit dollarit (kaks miljardit krooni). Google aga soovib müüa rohkem videoreklaame ning panna neid mitte ainult YouTube’i keskkonda vaid ka mujale. Samuti soovib ettevõte tungida tele- raadio ning trükimeediasse kirjutab ajaleht.

Üheks põhjuseks, miks videovahetuskeskkond pole reklaamiandjate hulgas populaarne, on asjaolu, et suured ei soovi, et nende reklaam võib olla koos amatöörvideotega. Google’i tegevjuht Eric Schmidt annab endale täiesti aru, et kompanii pole veel leidnud sobivaimat formaati videoreklaamide levitamiseks. Google’i Põhja-Ameerika reklaami- ja kommertsüksuse juht Tim Amstrong on koos kolleegidega leidnud majanduslehe andmetel kokku 105 probleemi, mis on seotud reklaami müügiga YouTube’i keskkonnas. Tegelikult ulatuvad probleemid ka väljapoole videovahetuskeskkonda.

Reklaamimüügiga seotud probleemide lahendamiseks on ettevõte alustanud projekti koodnimetusega „Project Spaghetti”.

Google ostis YouTube’i 1,65 miljardi dollari eest 2006. aasta oktoobris. Investeerimispanga Bear Stearns analüütikute hinnanguil oli ettevõtte käive siis 15 miljonit dollarit (150 miljonit krooni). Google’i eelmise aasta käive oli 16,6 miljardit dollarit. 98 protsenti otsingumootorifirma tuludest tuleb reklaami müügist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755