23. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 Eesti teise kvartali käive oli 454 miljonit

Mobiilsideoperaatori AS Tele2 Eesti käive ulatus käesoleva aasta teises kvartalis 454 miljoni Eesti kroonini ja kulumieelne ärikasum 135 miljoni kroonini.

Ettevõtte sõnul näitasid teises kvartalis tugevat kasvu nii klientide poolt algatatud kõneminutid kui mobiilse andmeside tarbimine, viimane kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 50%. Samas avaldas ettevõtte käibele ja kasumlikkusele jätkuvalt olulist negatiivset mõju võrkudevaheliste sidumistasude alanemine alates eelmise aasta novembrist, teatas ettevõte oma pressiteates.

Tele2 Eesti juhatuse esimees Toomas Tiivel ütles tulemusi kommenteerides, et muutunud majanduskeskkond nõuab efektiivsemat tegutsemist ja kulude hoolikat jälgimist. „Hea meel on selle üle, et konkurentidelt õnnestus võita nii era- kui ärikliente. Mobiilikasutajad pööravad järjest suuremat tähelepanu hinnakomponendile ja kuivõrd Tehnilise Järelevalve Ameti mõõtmistulemused näitavad, et mobiilivõrkude kvaliteedis enam erinevusi ei ole, võib prognoosida positiivse trendi jätkumist,” lisas Tiivel.

Tele2 investeeris teises kvartalis 73 miljonit krooni. Investeeringud olid suunatud nii 2G võrgu kvaliteedi tõstmiseks kui 3,5G võrgu väljaehitamiseks.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 25 miljonile kliendile 15 riigis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755