Briti illegaalsed failivahetajad saavad ähvarduskirjad

Britid, kes jagavad internetis illegaalselt
muusika- ja filmifaile, leiavad peagi oma postkastist kirja, mis hoiatab, et
nende käitumist jälgitakse.

Sellekohase plaani on riigi kuuele internetiteenuse pakkujale välja käinud Suurbritannia valitsus, teatas Reuters.

Kirjad saadetakse välja kolmekuulise katseperioodi jooksul ning ähvarduse saavad ka vanemad, kel ei pruugi olla aimugi sellest, et nende võsukesed tegelevad innukalt netipiraatlusega. Hinnanguliselt 6 miljonit britti laeb aastas internetist alla illegaalseid faile.

Telekommunikatsioonituru regulaator Ofcom otsustab pärast kirjaaktsiooni, millised on järgmised sammud, kui hoiatustel ei peaks olema mingit mõju. Võimalus on näiteks hakata failijagajate ühendusi katkestama või paigaldada filtreid, mis takistaks illegaalsete failide vahetamist.

Ofcom ja telekommunikatsioonifirmad Virgin Media, BSkyB, Carphone Warehouse, BT, Orange ja BT on seadnud eesmärgiks illegaalse failivahetuse olulise vähendamise.

Ühe võimalusena on välja käidud ka idee, et valitsus kehtestab maksu – 30 naelsterlingit iga internetiühenduse kohta, mis kompenseeriks muusika- ja filmitööstusele illegaalse failivahetusega tehtava kahju.

Varem on internetiteenuse pakkujad väitnud, et nad on vaid kanal ega vastuta selle eest, mida kasutajad teevad, kuid kui valitsus ähvardas seadusmuudatustega, tulid firmad aktsiooniga kaasa.

Prantsusmaal on välja käidud lahendus: innukamad failivahetajad lülitatakse netiühendusest välja, USAs aga on muusika- ja filmitööstus andnud kümneid tuhandeid inimesi kohtusse autoriõiguste rikkumise pärast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara