25. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda ostis end Vichmanni telekomiärisse sisse

Kommi- ja meediatööstur Oliver Kruuda liitus suurärimees Marcel Vichmanni telekomitööstusega ProGroup Holding, et aidata murda Skandinaavia kapitali ülemvõimu Eesti telekomiäris.

Tegemist on haruldase firmaga, sest seal on äripartneriteks kaks konkurenti meediaturul - Hans H. Luik ja Kruuda, kirjutas Toivo Tänavsuu oma ajaveebis.

Äriregistri andmetel kuulub Kruuda investeerimisfirmale umbes kuuendik ProGroupist, mis ühendab endas virtuaaloperaator Bravocomi pärandit ning telefoni- ja internetifirmasid IP Telefonisüsteemid, ViaTel ja Airwell Group.

ProGroup Holdingu nõukogu liige Jaanus Kikas ütleb, et võtab Kruuda ees mütsi maha: “Inimesi, kes julgeksid telekomi raha panna, ei ole palju!”

Kikase sõnul plaanib firma ehitada Tallinna oma 3G-mobiilivõrgu, investeerides selleks tänavu 150 miljonit ja tuleval aastal veel umbes sama palju.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755