30. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion võib kontrollida vikerkesta strateegilistel ustel

Elioni haldusdirektor Kristjan Kukk ütles, et firma vikerkesta kontrolli lauskasutusse ei võta, kuid võib kaaluda selle paigaldamist strateegilise tähtsusega sissepääsudele.

Kukk rääkis aripaev.ee-le: "Elionil ei ole plaanis võtta laiatarbekasutusse vikerkesta tuvastusel põhinevat turvasüsteemi. Rohkete büroohoonetega ettevõtte puhul oleks see tänases olukorras põhjendamatult kulukas projekt. Küll aga võime seda võimalust kaaluda üksikute strateegilise tähtsusega ruumide puhul."

Elioni infoturbejuht Aivo Jürgenson sõnas, et vikerkestal põhineva kontrollisüsteemi miinuseks on tegelemine delikaatsete isikuandmetega, mille töötlemine on väga rangelt reglementeeritud.

"Üleüldine probleem biomeetriliste andmetega on see, et nende lekkimine, kopeerimine (nt näpujälg) ning kuritahtlik kasutamine kujutab endast ettevõtte jaoks suuremat ohtu kui lihtsamad lahendused, nagu seda on näiteks uksekaardid. Kui uksekaart kaob, saab selle kinni panna ja töötajale uue anda, sõrmejälge paraku asendada ei saa," lisas Jürgenson.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755