1. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA piiril võid sülearvutist ilma jääda

Ameerikasse reisides võid kergesti ebameeldiva kogemuse osaliseks saada, kui piirivalvurid su sülearvuti vastu huvi hakkavad tundma.

Nimelt on neil õigus võtta inimestelt sülearvuti ja seda määramata aja enda käes hoida. See kord kehtib nii välismaalaste kui ka Ameerika kodanike kohta. Sellist tegevust õigustatakse kui võitlust terrorismiga, kirjutas Washington Post.

Sülearvuti, mobiiltelefoni, iPodi, videokassettide, kõvaketaste ja muude selliste seadmete konfiskeerimiseks on piirivalvureil õigus isegi siis, kui mingit kuriteokahtlust ei ole.

Arvuteist leitud andmeid võidakse jagada ka teiste ametkondadega, näiteks andmete lahtikrüpteerimiseks. Tegemist pole iseenesest uue nähtusega, sest sülearvuteid on konfiskeeritud varemgi, kuid viimasel ajal on teema rohkem kajastust leidnud, sest häiritud reisijate protestide tõttu on asjaga tegelema hakanud kodanikuvabaduste järele valvavad organisatsioonid.

Reeglid näevad ette, et arvuteist leitud andmed ei tohi sattuda kolmandate osapoolte kätte. Andmeist tehtud koopiad tuleb hävitada, kui ei ole mingit põhjust nende hoidmiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755