6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukompaniid toovad pardale traadita interneti

Suured lennukompaniid peavad plaani pakkuda reisijatele peagi võimalust kasutada pardal traadita internetti.

Delta Air Lines teatas, et pakub internetiühendus USA lendudel juba selle aasta sügisest, kirjutas CNN.

Ettevõte kasseerib netikasutajailt kolmetunnisel lennul 6,5 eurot ehk pisut üle 100 krooni. Pikematel reisidel tuleb veebi kasutamise eest välja käia 8,4 eurot ehk 131 krooni. Järgmise suve lõpuks peaks internetiühendus saadaval olema 330 Delta lennukis.

American Airlines ja Virgin America juba testivad lennukites internetti. Sarnaselt Deltale kavatseb ka American Airlines teenust USA lendudel pakkuma hakata veel sel aastal. Virgin America plaanib kõikides lennukites sama teenuse pakkumiseks valmis olla järgmise aasta maiks.

Kauppalehti andmetel oli Finnairil kava reisijatele traadita internetti pakkuda juba aastal 2001. „Asi pandi riiulisse ootele ja tehnoloogia vananes kiiresti,“ sõnas Finnairi kommunikatsioonijuht Christer Haglund.

Tema sõnul on Soome lennukompanii uutes Airbusi lennukites wifi-valmidus olemas, kuid teenust veel ei pakuta.

„Erinevates riikides lennates on lahendus tehniliselt keerulisem kui siis, kui tehakse siselende. USA on suur riik ja ettevõtted saavad teenust pakkuda lihtsamalt,“ lisas Haglund, öeldes, et praegu saab Finnairi kauglendudelt saata SMSe.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755