12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti aitab Gruusiat küberrünnete tõrjumisel

Abistamaks Gruusiat küberrünnete tõrjumisel, pakkus Eesti humanitaarabi andmise raames abi ühe Gruusia kodulehe majutamiseks. Hetkel aitab Eesti majutada Gruusia välisministeeriumi kodulehe serverit, mis näitab lehte http://mfa.gov.ge.

Sarnaselt välisministeeriumi kodulehele on mitmed Gruusia veebilehed maailma eri paigus asuvatesse serveritesse hajutatud, teatas riigi infosüsteemide arenduskeskus. Selle eesmärk on hoida võimalikult palju kodulehti käigus, et nende kaudu välismaailmale infot vahendada.

Täna hommikul jõudsid Armeeniasse ja alustavad sõitu Tbilisi suunas ka kaks CERTi Eesti eksperti. Nende eesmärk on abistada kohalikke spetsialiste, et Gruusia uudisteportaalid ja valitsusasutuste kodulehed võimalikult kiiresti maailmale kättesaadavaks teha.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755