13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõhusad tasuta turvaprogrammid: Comodo Firewall Pro

Kui sul on arvutis Windows XP või Vista, siis sellel on tulemüür ju sisseehitatud. Järelikult pole muretseda vaja?

Tegelikult ei ole asi päris nii lihtne. Näiteks XP tulemüür ei takista kuidagi väljapoole suunduvat liiklust, mistõttu võivad näiteks sinu arvutisse tunginud troojalased su tegevusest väljapoole infot jagada. Vista tulemüüri seadistamine on aga üsna keerukas ülesanne, kirjutas PC World.

Õnneks on olemas mitmeid häid alternatiive, mida kasutades võid end mõnevõrra kindlamalt tunda. Üheks selliseks on Comodo Firewall Pro, mis on tasuta internetist allalaaditav.

Comodo pakub kaitset nii väliste vaenlaste kui ka arvutisse sisse tunginud pahalaste vastu. Programmi tuleb kõigepealt treenida ning näidata ära, millistel programmidel on lubatud internetti pääseda. See käib väga lihtsalt, sest iga kord, kui mõni rakendus üritab internetti pääseda, küsib Comodo, kas seda tuleks lubada.

Kui sa aga treenimisega jännata ei viitsi, võid kasutada funktsiooni „Clean PC mode“, mis uurib läbi kõik arvutis leiduvad programmid ning annab ohututele loa internetti pääsemiseks. Sellega säästad ennast edaspidi paljudest hüpikakendest, milles küsitakse luba internetti pääsemiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755