14. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõhusad tasuta turvaprogrammid: KeePass Password Safe

Internetiajastu üks suuremaid turvariske on seotud paroolidega. Neid on vaja paljudes erinevates kohtades ning soovitatav ei ole kasutada üht parooli mitmes kohas.

Paraku juhtub sageli, et vähemkasutatavad paroolid kipuvad meelest minema, mistõttu kasutatakse tihti üht parooli mitmes eri kohas. Lahenduseks võiks olla paroolide üleskirjutamine, kuid seda identiteedivargad ainult ootavad.

Siiski ei pruugi üleskirjutamine olla halb mõte, kui kasutada selleks turvalist programmi. Üheks selliseks on KeePass Password Safe, millel on üks parool, millega saad ligi kõigile teistele, kirjutas PC World.

Programmi andmebaas on krüpteeritud ning paroole saab rühmitada, et kiiresti vajalik üles leida. Kui sul on vaja välja mõelda turvaline parool, siis saab KeePass appi tulla ka selles osas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755