18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefon läheb kõrva, nagu Star Treki filmis

Eestlaste osalusega Taiwani tehnoloogiafirma AirDio tegevjuht Wen Tsay ennustab, et 2020. aastal on mobiiltelefonid ja muud tehnoloogiavidinad inimestel rinnal nööbi küljes või näiteks kõrvas - umbes nii, nagu oleme seni Star Treki filmides näinud.

AirDio arendatavad kiibisüsteemid vähendavad nutitelefonide ning väikeste internetiarvutite“ (Mobile Internet Device) mõõtmeid, kirjutas Toivo Tänavsuu oma ajaveebis. Kui praegused seadmete kiibisüsteemid on umbes sõrmeküüne jämedused (10×10 mm), siis tulevikus saavad need Tsay sõnul veel väiksemad olema. “Nad muutuvad aina väiksemaks, nii väikseks kui nad suudavad veel töötada. Kusagilt tuleb vastu ka kiibi komponentide suuruse piir,” ütleb ta.

Investeerimisgrupp Ambient Sound Investments, mille omanikud on eestlastest Skype-i asutajad, omandas hiljuti 3,1 miljoni kroonise investeeringuga ligi kuuendiku AirDiost.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755