19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bravocom ei nõua petturi ohvriks langenult miljonit

Bravocom ei nõua tõenäoliselt suurpetturluse ohvriks langenud Myrien OÜ-lt ligi miljonikroonise mobiiliarve tasumist.

Myrien OÜ osanik Aare Vesi, kes viibis ajavahemikul 20. - 27. juuli Suurbritannias, langes tõenäoliselt SIM kaardi kopeerimise ohvriks ja tema numbriga sooritati roamingus olles kõnesid kogumaksumusega 999 108,12 krooni, teatas mobiilioperaator.

SIM-kaardi pettus on sarnane pangakaardi kopeerimisega, mis annab kurjategijatele võimaluse teha pangatoiminguid ohvri isikuandmetega ja kasutada tema pangakontot. Kopeerimine on seotud konkreetse SIM-kaardiga ning võib juhtuda iga operaatorfirma klientidega.

Tarbijate seisukohalt on oluline, et veel selle aasta jooksul jõustub eurodirektiiv, mis võimaldab sideoperaatoritel teha tõhusamat koostööd SIM-kaardi petuskeemide tõkestamiseks.

„Tänaseks on meile koostöös Myrien OÜ-ga laekunud piisavalt palju informatsiooni, et pöörduda politseisse ja algatada juurdlus, selgitamaks välja süüdlased,“ selgitas Bravocomi turundusjuht Paul Liivoja. „Iseenesestmõistetavalt ei nõua Bravocom sellisel juhul enne uurimise lõppu arve tasumist,“ lisas Liivoja.

Bravocom täiendab pidevalt oma tehnosüsteeme selleks, et vältida mistahes liiki petuskeemide õnnestumist. „Lähiajal kavandab Bravocom pakkuda oma klientidele uuel tehnoloogial põhinevaid märksa turvalisemaid SIM-kaarte,“ lisas Bravocomi nõukogu liige Jaak Lippmaa.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755