19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõhusad tasuta turvaprogrammid: juurkomplektid

Juurkomplektid on üks Trooja hobuse alaliike. Tegemist on kavala programmijupiga, mis hoiab ennast nuhkvara tõrjujate eest peidetuna, kuid võimaldab kurjategijatel sinu arvuti üle täielikku kontrolli omada.

Enda peitmise võimalikuks tegemiseks peab juurkomplekt looma endale juurkasutaja õigused, millest nimetus tulenebki. Juurkomplekt võib sinu arvutisse sattuda koos mõne teise programmiga, mille sa pahaaimamatult võrgust alla oled laadinud, kirjutas PC World.

Vaatamata sellele, et enamik nuhkvara tõrjujaid jäävad juurkomplektide vastu võitlemisel hätta, on siiski olemas ka tasuta programme, mis su arvuti neist puhastavad. Üheks selliseks programmiks on F-Secure Blacklight Rootkit Eliminator, mis ongi vaid sellele ülesandele spetsialiseerunud.

Pärast arvuti skännimist annab Rootkit Eliminator teada, kas arvuti on puhas või on tal mõningaid kahtlusi. Seejärel võid anda programmile vaba voli ohtudega tegelemiseks, kuid kindlam oleks kõigepealt leitud juurkomplekti kandidaatide kohta internetist kinnitust otsida, sest juhul, kui Rootkit Eliminator peab juurkomplektiks kogemata mõnd arvuti tööks vajalikku faili, võib sellest palju probleeme tekkida.

Seetõttu soovitatakse Rootkit Eliminatori kasutamist eelkõige neile, kes end arvutitega kindlamalt tunnevad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755