Tõhusad tasuta turvaprogrammid: identiteedi varjamine

Internetis surfaja avaldab enda kohta
üllatavalt palju infot. Väga lihtsalt on võimalik teada saada, mis
operatsioonisüsteemi ta kasutab, hiljuti külastatud saite, geograafilist
asukohta ning isegi töökohta, kui kasutada tööandja arvutit.

Kui anonüümsus on oluline, tasub mõelda programmile nimega Tor. See hoolitseb kõigi internetiühenduste anonüümsuse eest, kaasa avatud suhtlusprogrammid. Tori kasutades saadetakse info läbi mitme Tori serveri, kus see krüpteeritakse. Surfaja andmete järele nuhkijatele tundub, et vastav internetipäring ongi tehtud Tori serveri poolt, kirjutas PC World.

Tori kasutamine on lihtne ning kasutaja saab ise määrata, millal ta tahab, et tema anonüümsus oleks kaitstud. Selleks tuleb vaid teha hiire parem klahviga klõps programmi ikoonil ning vajutada „Start“.

Põhimõtteliselt ei taga ka Tor siiski täielikku anonüümsust, sest Tori serveri andmetel ligi pääsevad inimesed teavad ikkagi, kust vastav internetipäring tuli. Seega ei maksa ka liiga uljaks minna, kuid enamikel juhtudel teeb Tori kasutamine jälitustegevuse siiski oluliselt keerukamaks.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

GLAMOX is looking for a JUNIOR FUNCTIONAL ARCHITECT

Fontes PMP OÜ

16. oktoober 2018

Teabevara