1. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lased IT-mehe lahti - ütle firmasaladustele hüvasti

Vaid iga kaheksas ettevõtte süsteemiadministraator lahkuks vallandamisel tühjade kätega, näitas USA andmeturbefirma värske uuring.

Cyber-Ark`i iga-aastase uuringu “Usaldus, julgeolek ja paroolid” järgi võtaks 88% administraatoreist kaasa ettevõtte tundlikku informatsiooni, kui nad hommepäev lahti lastaks, kirjutas Kauppalehti. Sellise teabe hulka kuuluvad juhtkonna kasutajatunnused ja salasõnad, kliendiregister, uurimis- ja arendusprojektid, eelkõige aga süsteemi enda paroolid.

“Paljud firmajuhid on õnnelikus teadmatuses süsteemi paroolidest, millele nende IT-töötajatel on ligipääs ning mis võimaldab näha kõike ettevõttes toimuvat. Neid väga paljudele asjadele ligipääsu võimaldavaid paroole vahetatakse harva, sest sageli peetakse seda liiga tülikaks,” rääkis Cyber-Ark`i juht Udi Mokady.

Uuring näitas ka, et kolmandik IT-personalist uuris ilma loata konfidentsiaalseid andmeid palkadest, ühinemisplaanidest, kirjavahetusest ja juhtkonna koosolekutest, millele neil on võimalik ligi pääseda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755