1. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõhusad tasuta turvaprogrammid: McAfee Site Advisor

Internetis surfamine ei ole ohutu. Enam ei pea midagi alla tõmbama, et enda arvuti pahalastega nakatada. Piisab lihtsalt teatud veebilehtede külastamisest ja luba küsimata installeeritakse arvutisse mitmesuguseid huvitavaid programmikesi.

Aga kuidas teada, milline leht on ohtlik ning milline mitte? Üheks võimaluseks on kasutada McAfee Site Advisorit. Tasuta programm annab Google’i või Yahoo abil tehtud otsingutulemustele hindeid. Punane X tähendab, et tegemist on ohtliku lehega. Roheline linnuke märgib ohutut saiti ning kollane hüüumärk võimalikku ohtu, kirjutas PC World.

Liigutades kursorit ikooni kohal, ilmub hüpikaken, mis kirjeldab, millise ohuga on tegemist. Programm annab teada, kas ohtu kujutavad allalaaditavad failid, registreerimise järel massiliselt saabuma hakkav rämpskirjade voog või kas seal on linke, mis viivad teistele ohtlikele lehekülgedele. Vajutades nupule „More Info“ saad detailsema nimekirja leheküljel varitsevatest ohtudest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755