Miks saab Aadam rohkem rämpsposti kui Eeva?

Teatud tähtedega algavatele e-posti
aadressidele tuleb rohkem rämpsposti kui mõne teise tähega algavatele
aadressidele, leidis Suurbritannia Cambridge’i ülikooli teadlane Richard
Clayton.

Selleks analüüsis ta kaheksa nädala jooksul ühele Suurbritannia ühe internetiteenuse pakkuja kaudu toimunud meililiiklust. Kui ta välistas kõik aadressid, mis ei olnud kasutusel, siis ilmnes tõsiasi, et A-tähega algavad aadressidele tulnud kirjadest umbes 30 protsenti oli rämpspost. Kui aadress algab aga tähega Z, siis on kirjadevoolus rämpsposti osakaal väiksem – 20 protsenti, kirjutas New Scientist.

Mis on selle erinevuse põhjus, pole täpselt teada. Clayton oletab, et rämpspostitajad üritavad aadresse tuletada ja ära arvata. Kuivõrd A-tähega algavaid reaalseid aadresse on rohkem kui neid, mille algustäht on Z, siis on ka viimaste õigesti äraarvamine veidi vähem tõenäoline.

Clayton ei analüüsinud oma tulemusi küll statistiliselt, kuid näiteks tuli välja, et kuigi tähtedega R, P, S ja M algavaid aadresse on reaalselt olemas vähem kui neid, mis algavad Aga, said nende nelja tähega algavad aadressid rohkem rämpskirju – umbes 40 protsenti kõigist saabunud kirjadest oli rämps.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara