4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: tähtis on olla inimestele ligitõmbav

Täna konverentsil Baltic Dynamics 2008 tervitussõnu lausunud president Toomas-Hendrik Ilves leidis, et teaduspõhiseks arenemiseks on hea palgapakkumise kõrval vaja olla kõrgemalt haritud inimestele ka elukeskkonnana ligitõmbav.

„Palgad võivad olla konkurentsivõimelised, aga sama oluline on elukvaliteet,“ ütles ta. Tema sõnul peavad Balti riigid olema valmis konkureerima kõrgelt haritud tööjõu pärast kogu maailmas.

USA vanima, järgmisel aastal poolsajandi vanuseks saava Põhja-Carolina teaduspargi The Research Development Triangle Park president ja tegevjuht Rick Weddle oli Ilvesega päri. “50 aastat tagasi oli põhiküsimuseks, kuidas teha keskkond inimesele atraktiivseks ja on seda siiani,“ väitis ta.Tema sõnul töötavad nad kogu aeg selle nimel, et muutuda potentsiaalsele tööjõule ligitõmbavamaks. “Ei saa öelda, et me ei kardaks – me oleme surmani hirmunud,“ viitas ta teravnenud ülemaailmsele konkurentsile ja lisas, et eriti võimsalt arenevad teadmistepõhised sektorid praegu Hiinas

Innovatsiooni ja teadmiste peamiseks aluseks pidas Ilves loodusteaduste õpetamist juba alamates kooliastmetes. „Ei saa üles kasvada ilma matemaatikata ja siis minna ülikooli sooviga algebrad õppida,“ leidis ta.

Eile õhtul alanud Baltic Dynamics 2008 on iga-aastane rahvusvaheline konverents, mis keskendub Balti riikide konkurentsivõime tõstmisele ja innovaatilisele lähenemisele ettevõtluses. Tänavuseks peateemaks on innovatsioon kui võimalus pöörata majanduse aeglustumine uuesti kasvuks. Konverents lõppeb homme õhtul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755