9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google avaldab internetis vanad ajalehed

Lenta vahendas uudist Google'i plaanist vahendada interneti kaudu vanu ajalehti nõnda, et säilivad nii originaalkuulutused, -tekstid kui ka -fotod.

Ajalehed paigutatakse uudistearhiivi ja nad ilmuvad otsingu tulemuste seas, edastas Google oma ametlikus blogis. Projektiga on liitunud sellised Põhja-Ameerika väljaanded nagu Pittsburgh Post-Gazette ja Quebec Chronicle Telegraph. Varem sõlmis Google koostöölepingu The New York Timesi ja The Washington Postiga.

Projektis osalevate väljaannete täielikku nimekirja pole avaldatud. Teada on vaid, et Google avaldab internetis miljardeid lehekülgi nii rahvuslikke ajalehti kui ka ajakirju, aga ka kohalikke nädalalehti kohu maailmast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755