Rakvere Lihakombinaat investeeris 130 mln

Rakvere Lihakombinaat tegi Eesti
toiduainetööstuse suurima investeeringu, ostes 130 mln krooni eest uue
viineritootmise seadme.

Uue liiniga suurendab Rakvere Lihakombinaat viinerite eksporti Lätti, Leetu, Venemaale ja Ukrainasse, teatas ettevõte. Täna käiku antud viineriliin suurendab tootlikkust poole võrra ning aastas toodetakse uuel liinil 15 000 tonni viinereid.

„Investeering uude viineriliini ei ole mitte ainult Rakvere Lihakombinaadi suurim investeering läbi aegade, vaid kogu Eesti toiduainete tööstuse üks suurimaid ühekordseid investeeringuid,“ lausus Anne Mere, Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees. „Investeeringuga uude tootmis- ja pakendamisliini oleme tõstnud Baltimaade suurima lihatööstuse tehnoloogilist taset, olles Euroopa uusima täisautomatiseeritud viineritootmisliini omanik“, lisas Anne Mere.

„Tänases majandussituatsioonis on iga uue tootmise käikuandmine märgina uue ajastu algusest. Kogu tootmine, mis põhineb kodumaisel toorainel ja tööjõul ning mis suurendab eksporti, on suur tugi Eesti majandusele,“ lausus Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juht uue tootmisliini avamisel.

Rakvere Lihakombinaadile kuulub 55% Eesti, 50% Läti ja 10% Leedu viineriturust. Uus viineritootmise liin on jätk Rakvere Lihakombinaadi investeeringuteprogrammile. Lisaks renoveeriti eelmisel aastal tapamaja koguinvesteeringuga 30 mln krooni suurendamaks selle tootlikkust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara