Sõrmejäljed saadavad pangakaardid ajaloo prügikasti

Pangakaardid võivad juba kümne aasta pärast
olla samasugune ajaloohõnguline veidrus nagu tänapäeval videokassett.

Pangakaartide asemel saab makseid teha hoopis näidates kassas oma sõrmejälgi või silmaiirist. Samas võtavad plastikraha funktsioonid tugevamalt üle mobiiltelefonid, aga ka lihtsad igapäevased esemed, mida nagunii tuleb kaasas kanda – näiteks võtmeripats.

Firma Barclaycard on tõsiselt vaeva näinud ja kulutanud miljoneid, et rakendada nn kontaktivaba makset. Seega kaotaks vajaduse pangakaartide järele.

Üks uut tüüpi sularahaautomaat on juba töös Araabia Ühendemiraatides, kus sõrmejälgi masinale näidates on võimalik võtta oma arvelt sularaha. Lähiajal jõuavad sellised masinad kasutusele ka Suurbritannias.

Barclaycardi juht Antony Jenkins ennustab, et pangakaartide lõpp on lähedal – see juhtub viie kuni kümne aasta jooksul, mil uued tehnoloogilised lahendused kaardid välja tõrjuvad. Jenkins läheb koguni nii kaugele, et ennustab, et pangakaartidest saab ajaloos kõige lühema elueaga maksevahend.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara