12. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna vangla avastas leivaautost 9 mobiiltelefoni

Täna hommikul tabasid Tallinna Vangla valvurid läbiotsimise käigus vanglasse sisenevast leivaautost üheksa mobiiltelefoni.

Tallinna Vangla valvurid otsisid autopääslas läbi vanglasse siseneva leivaauto Mercedes Benz ning leidsid selle käigus autosse peidetud üheksa mobiiltelefoni, mida üritati vanglasse toimetada, teatas justiitsministeerium. Lisaks mobiiltelefonidele leiti autost ka viis SIM- kaarti, laadija otsik ja kaks laadijat.

Põhja politseiprefektuur on alustanud juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks väärteomenetluse.

Vanglasse üritatakse keelatuid esemeid toimetada põhiliselt omaste abil kokkusaamiste ajal, narkoainet ka kirjaümbrikes ning üle vangla müüri visates. Samuti üritatakse keelatud esemeid, eriti just mobiiltelefone, vanglasse toimetada läbi autopääsla.

Kurjategijad otsivad neid autojuhte ja töölisi, kes vanglasse näiteks ehitusmaterjali või toiduaineid transpordivad ning püüavad neid koostööle meelitada. Inimesed, kes kergemeelselt sellisele koostööle lähevad, peavad arvestama, et nad ei pruugi enam vanglaväravast sama lihtsalt välja saada.

Augustis leidsid vanglaametnikud kinnipeetava Artemi vabastamisel tema isiklike asjade seast pappkarpi pakitud murtud jalaga tuvi, kellel oli seljas ranitsataoline kotike, mida ilmselt taheti kasutada narkootikumide toimetamiseks vanglasse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755