16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT personalijuht: tööõigus ei kaitse kumbagi poolt

EMT personalijuhilt Terje Kuusik kommenteeris Äripäeva Raamatuklubile, et tööõigus ei kaitse kumbagi poolt.

Kuusiku sõnul on eeldus, et tööõigus kaitseb kõiki osapooli, nii töövõtjaid kui ka tööandjaid, on heausklik, tegelikkuses ei saa kumbki pool sellele loota.

Ta märkis, et seda olulisem roll on täita kohtulahenditel, mis annavad suuna, kuidas keerulistes töösuhetes õiguspäraselt toimida.

Mitmed konfliktid saavad alguse valest käitumisest. "Tööandjana peaksime seadust tundma ja alati õigesti käituma, ent väga oluline roll on ka inimlikkusel," ütleb Kuusik. "Eksimise puhul ei tohiks karta oma vigade tunnistamist. Enamik inimesi on siiski mõistvad ning keerulisi olukordi töösuhtluses on võimalik lahendada ka kokkuleppe teel."

Tunnustatud tööõigusjuristi Heli Raidve raamatust "Kohtulahendid tööõiguses. Kuidas vältida ja lahendada töövaidlusi?” leiab juhiseid, kuidas töösuhtluses edukalt hakkama saada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755