23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pelgalt megapikslid mobiilikaamerat ei päästa

Olgugi, et poodides müüakse mitmeid kaameratelefone, mis sensori suuruselt võiks ka tavakaameratele konkurentsi pakkuda, ei asenda mobiilid veel pildistamisel digikaamerat, kirjutab tänane Äripäeva ajakiri Tehnotrend.

Tehnotrend valis testi tänavu suvel Eesti turule jõudnud viiemegapikslised kaameramobiilid, et vaadata, kas 5 MP on juba piisav päris kaamera puudumisel pildimasina rolli astuma.

Selgus, et sensori suurus on pigem reklaamides kasutatav müügiargument. Kes tahab raha säästa ning kahe seadme asemel ühe osta, jääb pildistamisvõimaluste osas kaotajaks. Telefonide osa on neis Samsungites ja Sony Ericssonides omadustelt-võimalustelt palju rohkem arenenud kui kaamera pool.Mobiilikaamera pildid on selleks liialt ebateravad ning värvid tuhmid, päris kaamera tasuks edaspidi sahtlisse jätta. Kui esimeste pildistavate mobiilide kaamera sensori suurus oli 0,3 megapikslit ning nüüd juba 5 MP, siis fotode kvaliteedilt vahe nii suur ei ole, kui number lubab eeldada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755