25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASI vahetas Kindo pereportaali MyHeritage vastu

Investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) väljus Kindo omanikeringist, vahetades ettevõtte aktsiad pereportaali MyHeritage aktsiate vastu, teatas ettevõte.

ASI ei avaldanud samas, kui palju MyHeritage’i aktsiaid ta tehingu tulemusel sai.

Skype´i eestlasest kaasasutajate loodud investeerimisfirma ASI tegi oma esimese investeeringu 2006. aasta märtsis. Internetipõhiste sugupuude loomise teenust pakkuva Kindo rahastamisest teatas ASI tänavu veebruaris.

ASI tegevjuhi Tauno Tatsi sõnul kinnitab investeeringust väljumine ASI huvi sotsiaalsete võrgustike ja web 2.0 tehnoloogiate vastu. „Koos teiste kaasinvestoritega aitasime rajada laitmatu maine ja suure kasutajabaasiga mugava teenuse 17 keeles,“ ütles Tats.

„MyHeritage ja Kindo jagavad sama visiooni viia perekonnad internetis kokku,“ ütles Kindo kaasasutaja Nils Hammer. „Tahame pakkuda lihtsat ja mõnusat viisi pereliikmetega ühenduses olla, üritusi planeerida, ühiseid mälestusi jagada ja hoolimata vahemaast pidevalt suhelda.”

Edaspidi saavad Kindo külastajad kasutada ka MyHeritage’i tehnoloogiat, mis aitab uurida oma perekonna ja suguvõsa ajalugu. Samuti saavad nad kasutada MyHeritage’i unikaalset fotode silditamise tehnoloogiat, mis identifitseerib automaatselt fotodel olevad inimesed ja lihtsustab fotode haldamist, otsimist ja jagamist.

ASI on rahastanud 21 käivitusjärgus olevat tehnoloogiaettevõtet maailma eri paigus – Aasias, Ameerikas, Lääne- ja Ida-Euroopas (sealhulgas Eestis), Soomes ja Venemaal. Edukalt on alustanud ka 2007. aasta sügisel loodud ja tehnoloogiaarendusele keskendunud ASI Inkubaator, kus paljulubava ideega projektidest vormitakse isetoimivaid tehnoloogiaettevõtteid.

Kindo loodi 2007. aastal Londonis ja ta ühendab pered sotsiaalsesse võrgustikku. Teenuse abil saavad kasutajad luua isikliku sugupuu ja lähedastega sidet pidada. Kindot saab täna kasutada 17 keeles, muuhulgas araabia, hiina, vene ja hindi keeles. Ettevõtte asutamise taga on kogenud investorid nagu The Accelerator Group (TAG), Stefan Glänzer (last.fm, myblog.de, ricardo.de) ja ASI.

Pereportaali MyHeritage asutasid perekonnaajaloo uurimise ja uuendusliku tehnoloogia arendamise vastu huvi tundunud inimesed. Tänaseks on sellest saanud maailma üks suurimaid internetiteenuseid perekondlikuks suhtlemiseks ja perekonna ajaloo uurimiseks. MyHeritage on saadaval 25 keeles, keskkonnas on 25 miljonit peret ja 260 miljonit ankeeti. Ettevõte asub Iisraelis Bnei Ataroti linnas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755