EENet: lisadomeenide registreerijate vaba tahe raugemas

Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu
(EENet) direktor Mihkel Kraav kommenteeris olukorda, et miks pole mõnda
aega olnud võimalik lisadomeene registreerida, et selle taga võib olla
üheltpoolt kasvanud nõudlus, kuid teisalt vabatahtlike registreerijate hea tahte
vaibumine.

"Reaalne elu on see, et administraator teeb erandeid," selgitas Kraav kehtivat korda, kus igale juriidilisele isikule on ette nähtud üks .ee-domeen ning iga järgnev on administraatori lubatud erand. "Üldreeglit, et erandeid ei tehta, ei ole. Reaalsus on see, et nüüd pole tükk aega administraator vastanud." Seetõttu pole Kraavi sõnul mõnda aega olnud võimalik lisadomeene registreerida.

Ta lisas, et EENeti poolt on kõik endine, nemad teevad nii nagu otsuseid vastu võetakse. Kraav selgitas, et Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut (KBFI) on administreeriv või sponsoreeriv firma, teiselt poolt KBFI kontaktisikuteks on märgitud Jaak Lippmaa ja Endel Lippmaa.

„Tean, et KBFI tahtis kontaktisikud välja vahetada, kuna kumbki ei tööta enam KBFIs, aga seda pole siiamaani tehtud,“ märkis Kraav.

"Saan aru, et Lippmaadel kui kodanikel, kes ei saa selle eest palka on see lisadomeenide registreerimise läbivaatamine ja otsuste tegemine päris suur koormus. Tuleb au anda, et nad on seda tööd kaua teinud heast tahtest," rääkis ta.

"Mingil põhjusel just praegu sügisel on lisadomeeni soovijaid hästi palju. Tean, et nad saatsid eile ühe otsuse, et registreerida Swedbanki domeen, aga järjekord on endiselt suur," kommenteeris Kraav.

Kraav lisas, et EENet saadab küll Lippmaadele meeldetuletusi, kuid kas nad neile vastavad, on nende vaba tahe.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara