29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa katab Eesti kolme aastaga 3,5G võrguga

Elisa katab järgmise kolme aastaga Eesti uue põlvkonna 3,5G võrguga, mis võimaldab pakkuda kiiret M-Internetti linnas ja maal, teatas ettevõte.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul on praeguseks muutunud nii mobiilside olemus ning antud valdkonna ärifilosoofia. Telefon on asendamas arvutit, pakkudes suhtlemise ja meelelahutuse kõrval võimalust töö tegemiseks. Pidevalt on kasvamas M-Interneti kasutajate hulk ning mobiilse andmeside mahud – seda üle maailma. „M-Interneti kasutamine on lihtne, andmesidepaketid on piiramatud ja kiirused operaatorite võrkudes muudkui kasvavad. 3,5G võrk lubab tarbijale pakkuda Interneti püsiühendusega võrreldavaid kiiruseid, “ lisas Sami Seppänen.

Elisa avas esimese 3,5G-võrgu Pärnus juba 2006. aastal. Praeguseks on Elisa 3,5G leviga katnud veel Tartu, Tallinna ning Paide piirkonna. Järgmise sammuna laieneb tänavu sügisel Elisa 3,5G levi Tallinna lähiümbruse valdadesse ja asumitesse. Selle aasta jaanuaris avas Elisa Mäos esimesena Baltimaades UMTS900-tehnoloogial töötava kolmanda põlvkonna testvõrgu, mis võimaldab lisaks linnadele tuua ka maapiirkondadesse 3,5G teenused nagu kiire M-Internet ja videokõned.

Elisa 3,5 võrk toetab allalaadimise maksimumkiirust (HSDPA) kuni 7,2 Mbit/s ning üleslaadimise maksimumkiirust (HSUPA) kuni 1,5 Mbit/s. Nimetatud maksimumkiirused tõi Elisa Eestis turule esimesena 2007. aasta detsembris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755